Lycka i huset – Att lämna hemmet i mörkret och komma hem är receptet på ett vinterdopp för många. Växter är medicinen för att ta dig igenom det doppet. Du har forskat om krukväxternas inverkan på våra känslor. Och som det visar sig: vi ser växter inte bara som ett vackert tillskott till vårt inre, utan de gör oss också väldigt glada. De flesta svarande anger att växter gör dem lyckliga och för många människor – speciellt millennials – har det till och med en stressreducerande effekt! Närmare hälften av de tillfrågade blir lugna när det finns krukväxter runt omkring och många av dem ser krukväxter som en investering i sin hälsa.

Lycka i huset
Växter ger glädje i ditt hem. Men vilken växt väljer du? För att ge dig en hjälpande hand listar vi de växter som ger lycka och avkoppling. Och, inte oviktigt, växter som inte har något emot ett något mörkare hus.

Lyckliga berlocker
Enligt den urgamla feng shui-filosofin gör en vacker växt i ditt inre dig till en gladare person, men vissa växter ger dig det lilla extra. Till exempel: Jadeplantan, Mynta och Ficus. De ser till att du producerar serotonin, lyckohormonet.